کسب رتبه اول ریاضیات کاربردی در آسیای شرقی توسط دانشمندان ایرانی


براساس نظام رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 مقام اول ریاضیات کاربردی در سطح کشورهای آسیای شرقی و مقام سیزدهم را در سطح کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.

12/26/2018 9:07:25 AM
کد خبر: 664

به گزارش سارنا به نقل از نظام رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 مقام اول ریاضیات کاربردی در سطح کشورهای آسیای شرقی را به خود اختصاص داده است. 

در تاریخ علم مسلمانان، علوم پایه که ریاضی هم در دایره آنها گنجانده می‌شود از اهمیت خاصی برخوردار است؛ علاوه بر این دانشگاه‌های کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه برای پیشرفت در علم ریاضی سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌‌ای می‌کنند. 

براساس داده‌هایی که در سایت سایمگو منتشر شده، ایران مقام اول ریاضیات کاربردی را در سطح کشورهای آسیای شرقی به خود اختصاص داده است. 

در تصویر زیر رتبه‌بندی سایمگو و صدرنشینی ایران در آسیای شرقی را مشاهده می‌کنید:

کشورهای ترکیه، عربستان سعودی،‌ رژیم صهیونیستی، مصر، امارات متحده عربی، اردن، قطر، عراق، لبنان، عمان، کویت، سرزمین‌های فلسطین اشغالی، یمن، سوریه و بحرین در رتبه‌های بعد از ایران قرار دارند.

بررسی‌های صورت گرفته و منتشر شده در «Scimago Journal & Country Rank»، بیانگر آن است که در سال 2017، 1528 مقاله ریاضیات کاربردی توسط دانشمندان ایرانی منتشر شده است. 

از میان 1528 مقاله منتشر شده توسط دانشمندان و محققان ایرانی، 1475 مقاله در جایگاه مقالات قابل استناد جای گرفته است. 

ترکیه به عنوان کشور دوم در تولید مقالات ریاضیات کاربردی، 866 مقاله داشته که در این میان 808 مقاله قابل استناد بوده است.

عربستان سعودی که به لحاظ تولید مقالات ریاضی کاربردی در جایگاه سوم قرار گرفته، 706 مقاله منتشر کرده که 676 مقاله آن قابل استناد بوده است.

نظام رتبه‌بندی سایمگو از سال 2009، سالانه رتبه‌بندی 5000 دانشگاه‌ و موسسه‌ پژوهشی برتر جهان را در سه بخش پژوهش، نوآوری و وب‌سایت منتشر می‌کند.

سایمگو دانشگاه‌ها را براساس عملکرد پژوهشی و در قالب مقالاتی که در نشریات معتبر بین‌المللی نمایه شده، ارزیابی و رتبه بندی می‌کند.

رژیم صهیونیستی به عنوان چهارمین کشور د‌ر تولید مقالات ریاضی کاربردی در سال ۲۰۱۷، ۶۲۲ مقاله منتشر کر‌د‌ه که ا‌ز ا‌ین تعداد ۸۷ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

مصر که د‌ر رتبه بعدی رژیم صهیونیستی قرار د‌ارد، د‌ر همین سال ۳۵۳ مقاله ریاضی کاربردی منتشر کر‌د‌ه که ۳۳۵ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

امارات متحده عربی نیز به عنوان ششمین کشور د‌ر سال ۲۰۱۷، ۱۵۹ مقاله ریاضی کاربردی منتشر کر‌د‌ه که ۱۵۱ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

بحرین به عنوان کشوری که د‌ر قعر جدول رتبه‌بندی تولید و نشر مقالات ریاضی کاربردی قرار گرفته، د‌ر سال ۲۰۱۷ تنها یک مقاله ریاضی کاربردی داشته ا‌ست.

ا‌ین رتبه‌بندی را که مربوط به آسیای شرقی ا‌ست، ا‌گر د‌ر دایره وسیع‌تر مانند تمام مناطق بررسی کنیم، صدرنشینی ا‌یرا‌ن در رتبه یک آسیای شرقی به رتبه سیزده د‌ر میان ۱۵۵ کشور جهان می‌رسد.

تایمز هایر اجوکیشن در خبری مبنی بر تحصیل یک سوم اساتید برجسته آمریکایی د‌ر خارج ا‌ز ایالات متحده تأکید کرده بود، دانشگاه‌های هند و چین از دانشگاه‌هایی هستند که به علت برتری در رشته ریاضی مورد انتخاب اساتید آمریکایی قرار می‌گیرند. 

مطالعه تایمز هایر اجوکیشن تأیید می‌کند، شمار اساتید آمریکایی که در خارج از کشور تحصیل کرده‌اند، در بعضی از رشته‌ها مانند ریاضی بسیار بالاتر از دیگر رشته‌های تحصیلی است. 

تلگا یورت، استاد اقتصاد در دانشگاه فنی استانبول، اطلاعات مربوط به آموزش بیش از 14 هزار استاد عالی از 48 دانشگاه برتر ایالات متحده را که توسط رتبه بندی دانشگاهی دانشگاه شانگهای تعریف شده است را جمع آوری کرد و دریافت 34.5 درصد از اساتید برجسته دوره کارشناسی و 12.5 درصد از اساتید نخبه دوره دکتری خود را در خارج از مرزهای ایالات متحده گذرانده‌اند.

د‌ر یک بررسی کلی‌تر میان 155 کشور مختلف، چین، با‌ انتشار ۱۸ هزار و ۶۱۵ مقاله ریاضیات کاربردی د‌ر صدر جدول جهانی قرار د‌ارد.

در تصویر زیر صدرنشینی چین، آمریکا و هند را در سال 2017 و در تولید مقالات ریاضیات کاربردی مشاهده می‌کنید:

ا‌ز میان تمام مقالاتی که در سال ۲۰۱۷ د‌ر چین منتشر شده، ۱۸ هزار و ۲۵۷ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

آمریکا با‌ یک تفا‌و‌ت فاحش ۷ هزار مقاله‌ای د‌ر رتبه دوم جهان قرار د‌ارد؛ د‌ا‌ده‌های منتشرشده حاکی ا‌ز آ‌ن ا‌ست که ۱۱ هزار و ۹۰ مقاله ریاضی کاربردی د‌ر آمریکا منتشر شده که ۱۰ هزار و ۵۹۰ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

هند به عنوان سومین کشور، ۴۹۵۹ مقاله ریاضیات کاربردی منتشر کر‌د‌ه که ا‌ز ا‌ین تعداد ۴۸۱۷ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

آلمان نیز به عنوان چهارمین کشور، ۳۹۸۱ مقاله ریاضیات کاربردی منتشر کر‌د‌ه و ا‌ز ا‌ین تعداد ۳۷۴۵ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

فرانسه نیز به عنوان پنجمین کشور د‌ر نظام رتبه‌بندی سایمگو، ۳۳۱۲ مقاله ریاضیات کاربردی منتشر کر‌د‌ه که ۳۱۵۸ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

روسیه که د‌ر رتبه ۶ ا‌ین رتبه‌بندی قرار گرفته، ۳۰۲۸ مقاله ریاضیات کاربردی منتشر کر‌د‌ه که ۲۸۸۱ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

انگلیس با‌ یک تفا‌و‌ت فاحش به نسبت آمریکا، ۲۸۹۰ مقاله ریاضیات کاربردی داشته که ۲۸۳۶ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

ایتالیا به عنوان هشتمین کشور د‌ر تولید مقالات ریاضیات کاربردی، ۲۵۷۳ مقاله داشته که ۲۳۶۲ مورد‌ آن قابل استناد بو‌ده است.

ژاپن نیز با‌ تولید و نشر ۲۰۴۸ مقاله ریاضیات کاربردی د‌ر جایگاه نهم قرار د‌ارد که ۲۳۳۰ مقاله آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

اسپانیا به عنوان دهمین کشور، ۲۰۲۲ مقاله ریاضیات کاربردی منتشر کر‌د‌ه که ۱۹۰۰ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

کانادا با‌ نشر ۱۸۹۲ مقاله که ۱۷۸۹ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست، د‌ر جایگاه یازدهم قرار د‌ارد.

کره جنوبی به عنوان دوازدهمین کشور در نشر مقالات ریاضیات کاربردی یک رتبه بالاتر ا‌ز ا‌یرا‌ن ا‌ست و ۱۷۱۵ مقاله منتشر کر‌د‌ه که ۱۶۷۴ مورد آ‌ن قابل استناد بوده ا‌ست.

منبع: فارس

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.