رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعلام این خبر که کمیته شورای عالی هنر احیاء میشود و با مهم خواندن فعالیتهای هنری در جامعه امروز عنوان کرد: در دوره فعلی اهمیت هنر کمتر از معیشت مردم نیست. شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالیترین مرجع تصمیم گیری در حوزه فرهنگ کشور آمادگی دارد که با مدیریت جدید دبیرخانه (سعیدرضا عاملی) به هنر توجه بیشتری کند و هماهنگی بین دستگاههای هنری بیش از گذشته صورت بگیرد و به ظرفیت هنری توجه شود که شاهد رونق هنر در کشور باشیم.
به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، محمدحسین ایمانی خوشخو- رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی - روز دوشنبه دوم دی ماه در جلسه این کمیسون که با حضور جمعی از اعضاء در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) برگزار شد، با اشاره به فعالیت کمیسیون "هنر و معماری" در شورای عالی انقلاب فرهنگی و فلسفه تشکیل آن گفت: در حدود ۱۰ سال پیش شورای هنر که تاثیرگذار بود تعطیل شد و تعطیلی آن شورا باعث شد حوزه هنر در شورای عالی انقلاب فرهنگی تضعیف شود. به واسطه خلایی که بود و ضرورت پیگیری فعالیتهای هنری، کمیسیون هنر و معماری تشکیل شد و این کمیسیون با حضور افراد صاحب نام و تاثیرگذار در عرصه هنر کار خود را آغاز کرد. ما در این دوره و حیات کمیسیون از سال ۹۷ تا کنون مصوبات و جلسات متعددی را با هنرمندان در عرصه موسیقی، سینما و غیره داشتهایم.
او یادآور شد: در حوزه موسیقی جلسات متعددی را با هنرمندان خانه موسیقی برگزار کردهایم و بحثهایی در این جلسات صورت گرفته است که بتوانیم موسیقی را از حالت بلاتکلیفی خارج کرده و جایگاه آن به شکل قانونمند در کشور مشخص شود. این تشتت آراء و اختلاف سلیقهها باعث میشود که لطماتی به حوزه موسیقی و به خصوص موسیقی اصیل ایرانی وارد شود. در دل جلسات سند موسیقی در حال تدوین است فرایند این جلسات سند موسیقی است که در حال تدوین نهایی است که با تصویب این سند از تشتت آرا و اختلاف سلیقهها در این حوزه جلوگیری کند.
ایمانی خوشخو گفت: در حوزه سینما چندین جلسه با همکاری وزارت ارشاد و سازمان امور سینمایی برگزار شده است و همچنین دانشگاه استاد فرشچیان را راه اندازی کردهایم که از بهمن ماه دانشجویان میتوانند در این دانشگاه فعالیت کنند. این امر جزو آرزوهای استاد فرشچیان بود که تحقق پیدا کرد. در عرصه تئاتر کشور نیز جلسات متعددی داشتهایم که بتوانیم در عرصه جشنوارههای هنری نیز یک رصد دائمی داشته باشیم. قبل از برگزاری گزارشی از مدیران دریافت میکنیم و پس از آن فعالیت آنها را رصد میکنیم و نقاط ضعف و قدرت مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد. این مصوبات عمدتا در کنار فعالیتهای جاری این شورا تشکیل میشود.
یکی از الویتهای مهم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی احیای شورای هنر است
رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به رویکرد جدید و تاثیرگذار سعیدرضا عاملی – دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی- گفت: دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی در صدد هستند که تغییرات ساختار در دبیر خانه شورا را انجام دهند تا این دبیر خانه چابکتر و اثر گذارتر در ایفای فرهنگ نقش داشته باشد یکی از الویتهای مهم ایشان احیای شورای هنر است. شورای هنر که بسیار تاثیر گذار است اگر این شورا احیا شود با توجه به حضور روسای فرهنگی و هنری کشور در سطح عالی به بحث و تبادل نظر میپردازند و همین امر باعث میشود در حوزه هنری شاهد کاهش تشتت آراء باشیم.
دکتر ایمانیخوشخو -رئیس کمیسیون هنر و معماری در شورای عالی انقلاب فرهنگی- در ادامه با مهم خواندن بحث هنر و فعالیت هنری در کشور و جامعه امروز گفت: متاسفانه شاهد فاصله بین جامعه هنری و مدیریت هنری در کشور هستیم و این اصلا خوب نیست. هنرمندان ما به عنوان اقشار و نهادهای مرجع در طول این ۴۰ سال خدمات مهم و متعددی را انجام دادهاند. اگر تعامل ما با جامعه هنری بیشتر شود و از فضای رفاقتی بین هنرمندان و مدیریت هنری کشور بهره ببریم خیلی از مسائل و سوء تفاهمها برطرف میشود. بعضا به دلیل این فاصلهها مواضعی اتخاذ میشود که فاصلهها را بیشتر میکند.
او یادآور شد: بدون هیچ طرفداری خاصی این را میگویم که کارنامه تولیدات هنری ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در خیلی از شاخهها بهتر از قبل از پیروزی انقلاب بوده است. ما تولیدات فاخری در عرصه موسیقی داشتهایم و سینمای امروز ما در جهان شناخته شده است. طبق سخن استاد ریاحی جوانانی در حوزه موسیقی پرورش پیدا کردهاند که هنر آنها با هنر این اساتید در ابتدای فعالیتشان قابل مقایسه نیست و بهتر از آنها فعالیت داشتهاند. جایگاه رفیع هنر بعد از انقلاب ارزشمند است اما اگر ما بیشتر به این حوزه توجه میکردیم مشکلاتی را که اکنون داریم را شاهد نبودیم. سرمایه فرهنگی که در هنر داریم را میتوانیم برای از بین بردن مشکلات استفاده کنیم. لازم است که در وضعیت کنونی که دشمنان با گارد خاصی وارد شدهاند ما به داشتههای خودمان بیشتر تکیه کنیم. هنر جزء فعالیتهایی است که در دیپلماسی عمومی کشورها نقش ایفا میکند. دیپلماسی عمومی هم میدان ایفای نقش مردم است.
هنر باید به عنوان دیپلماسی عمومی بیش از گذشته مورد حمایت قرار گیرد
ایمانیخوشخو افزود: بعضا میبینیم حتی اگر دولتها با یکدیگر مشکل داشته باشند مردم کشورهای مختلف از طریق دیپلماسی عمومی در حال مراوده هستند و گروههای هنری در کشورها رفت و آمد میکنند. حتما باید هنر را به عنوان دیپلماسی عمومی بیش از گذشته مورد حمایت قرار بدهیم. در دوره فعلی اهمیت هنر کمتر از معیشت مردم نیست. خاصیت دیگر هنر در شرایط سخت کشورها این است که هنر به عنوان سیقل دهنده روح انسانها فعالیت میکند. ما در عرصه توسعه میتوانیم از هنر بهره ببریم. بعضا ممکن است به علت محدودیت بودجه کم توجهی نسبت به این عرصه صورت بگیرد اما باید بیشتر از همیشه از هنر حمایت کنیم. مخصوصا اینکه در کشور ما هنر در جایجای شهرها و روستاها دیده میشود و معطوف به یک قشر خاصی نیست. بعضیها به اشتباه هنر را وسیله تفریح مرفهان میدانند هنر خود از بطن مردم و سرمایه کشور است.
هنر میتواند ابزاری برای مقابله با تحریمها باشد
وی افزود: امیدواریم مسئولان عالی نظام که اکنون در حال تصویب بودجه سال ۹۹ هستند به عرصه هنر توجه بیشتری کنند. هنر میتواند ابزاری برای مقابله با تحریمها باشد. در دوران جنگ از استادان موسیقی برای ایجاد شور و انگیزه در بین مردم استفاده میکردیم و فیلمهایی در این دوران ساخته میشد که اثرگذار بودند. در حوزه تجسمی کم آثاری نداریم که سیمای جنگ را در تابلو به خوبی نشان بدهند. اکنون هم کمتر از دوران جنگ نیستیم. امروز میبینیم که تلویزیون به برنامههایی روی آورده است که مردم راحتتر بتوانند فشار تحریمها را تحمل کنند. امیدواریم در این عرصه شاهد حمایتهای دولت باشیم.
ایمانی خوشخو با مهم خواندن فعالیت هنری در کشور گفت: این تنگنای بودجهای نباید به شکل مضاعف و مضر در عرصه هنر خود را نشان بدهد. برای اینکه تاب پذیری مردم بیشتر شود از هنرمندان و گروههای مرجع میتوانیم بهره ببریم. چراکه آنها در این عرصه اثرگذار هستند. شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالیترین مرجع تصمیم گیری در حوزه فرهنگ کشور آمادگی دارد که با مدیریت جدید دبیرخانه آن به هنر توجه بیشتری کند و هماهنگی بین دستگاههای هنری بیش از گذشته صورت بگیرد و به ظرفیت هنری توجه کنیم که شاهد رونق هنر در کشور باشیم.
در ادامه جلسه بحثی با محوریت کمیته تجسمی با حضور اعضاء مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست، اسماعیل آذر، مجتبی آقایی، حسن ریاحی، مجید فروغی، محمدعلی خبری، محمدرضا جعفری جلوه، محمد خزایی، سید غلامرضا اسماعیلی بهعنوان اعضای کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی سخن گفتند. محمدحسین نیرومند، حمیدرضا نوربخش، بهمن نامور مطلق، حسن بلخاری، رحمت امینی و منصور پارساییف از دیگر اعضای این شورا هستند.
در نشست یادشده، علی متقیان - مدیرعامل ایسنا - نیز بههمراه علیرضا بهرامی - مدیر اداره اخبار فرهنگی هنری این خبرگزاری - بهعنوان میزبان سخن گفتند.
نظر بدهید