به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، طی ماههای اخیر و همزمان با شعلهور شدن اوضاع کرانه باختری و خارج شدن اواضاع از کنترل اشغالگران صهیونیست، گزارشهای متعددی از دزدی اسلحه و تجهیزات در پایگاهها و انبارهای سلاح ارتش رژیم صهیونیستی منتشر شده است.
سال 2023 برای ارتش اسرائیل با تحولات متعددی آغاز شد که مهمترین آنها انتصاب «هرتزی هالیوی» به عنوان رئیس جدید ستاد این ارتش به جای «آویو کوخاوی» بود. از طرف دیگر تغییراتی در ساختار ارتش رژیم اشغالگر انجام شده که انتقال مسئولیتها و اختیارات «اداره مدنی» از ارتش به وزارت امنیت وابسته به دفتر نخستوزیری، از جمله برجستهترین آنهاست.
در بین این تغییر و تحولات مجموعهای از ارزیابیها و مطالعات از سوی مراکز تحقیقاتی و روزنامهنگاران برجسته صهیونیست درباره چالشهای پیش روی ارتش این رژیم در سطح داخلی و خارجی به ویژه نواقص موجود در آن و شکایتهایی که از این ارتش میشود، ارائه شده است. سرقتهای مکرر از پایگاههای نظامی ارتش اسرائیل از جمله مهمترین چالشهای این ارتش است که مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی صهیونیستی آن را مورد بررسی قرار دادهاند.
روز جمعه 13 ژانویه 2023 رسانههای عبری زبان گزارش دادند که ارتش اسرائیل اعلام کرده است: بر اساس اطلاعاتی که کمیته کارشناسان در خصوص سرقت مهمات از پایگاه «سدی تیمان» منتشر کرده، ارتش تصمیم به اتخاذ تدابیر انضباطی برای فرمانده تیپ «گوعاتی» گرفته که مسئولیت کلی این حادثه بر عهده اوست. همچنین اقدامات تنبیهی دیگری علیه تعدادی از افسران انجام خواهد شد و عدهای نیز اخراج میگردند.
شاید اینها تندترین اظهارات صادر شده از جانب نهاد رسمی ارتش رژیم صهیونیستی درباره مسائل مربوط به سرقت اسلحه طی سالهای اخیر باشند؛ به ویژه اینکه این اظهارات علیه یک تیپ حرفهای و نخبه ارتش اسرائیل انجام شده و بیانگر آن است که «دزدی» در ارتش اسرائیل تبدیل به پدیدهای رایج شده که اعتبار این ارتش را که پیشتر ادعای شکستناپذیری داشت، از بین میبرد.
علت این رفتار ارتش اسرائیل با فرمانده و افسران یکی از تیپهای مهم خود، به حادثهای برمیگردد که در اواخر سال 2022 رخ داد. 19 اکتبر این سال یک گروه دوبار به پایگاهی واقع در نزدیکی شهر «بئر السبع» در جنوب فلسطین اشغالی نفوذ کرد. این منطقه قبلا هم چندین بار مورد حمله قرار گرفته و سلاحها و مهمات زیادی از پایگاه آن به سرقت رفته بود.
در نتیجه این اتفاق انبار مهمات پایگاه مذکور تقریبا خالی شد اما نکته قابل توجه این بود که مسئولان پایگاه تا 4 روز اصلا متوجه این جریان نشدند. در 12 دسامبر 2022 روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت گزارش داد که برای نخستین بار مجوز ایجاد یک مرکز پلیس در داخل یک پایگاه نظامی در جنوب فلسطین اشغالی به منظور جلوگیری از سرقت اسلحه صادر شده است.
اما طی ماههای اخیر با شعله ور شدن اوضاع کرانه باختری اتهامزنی در داخل ارتش اسرائیل درباره سرقت اسلحه و مهمات اوج گرفته است. آویو کوخاوی در آخرین روزهای حضور خود در ارتش رژیم صهیونیستی به شدت از این مسئله عصبانی بود و بعد از مشاهده آمار چشمگیر از تعدادی دزدیها دستور داد تحقیقات درباره این معضل فراگیر تکمیل شود.
روزنامه عبری هاآرتص گزارش داد که ارتش تا سال 2015 نمیتواند اطلاعات دقیقی درباره میزان سلاحهای دزدیده شده از انبارها را جمعآوری کند و آماری که ارائه شده بسیار کمتر از تعداد واقعی آن است و ارزیابی میشود که هر سال 15 میلیون دلار سلاح از پایگاهها و پادگانهای ارتش اسرائیل به سرقت میرود؛ به ویژه سالهای 2021 و 2022 شاهد سرقتهای عظیمی از پادگانهای ارتش بود.
دزدی اسلحه و مهمات در ارتش رژیم صهیونیستی تبدیل به پدیدهای شده که ارتش نمیتواند جلوی آن را بگیرد و به همین دلیل تلاش دارد با روشهای عجیب و غریب با آن مقابله کند. «رابی همرشلاگ» خبرنگار شبکه کان رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد، مسئولان ارتش تصمیم گرفتهاند تا سلاحهای ویژه را از پایگاههای مناطق شمالی خارج کنند. این اقدامی است که بر آمادگی ارتش اسرائیل آن هم در یک منطقه حساسی که در هر لحظه ممکن است شاهد وقوع جنگ باشد، تاثیر منفی زیادی میگذارد.
این همان چیزی است که ارتش اسرائیل قبلا در سال 2020 به آن اعتراف کرده و گفته بود، سرقتها به آمادگی ارتش اسرائیل به ویژه در مواقع اضطراری آسیب زیادی میزند؛ زیرا افسران یگانهای ارتش گزارش میدهند که نیروها با کمبود قابل توجه گلوله مواجه هستند. علاوه بر آن از ابتدای سال جدید میلادی ارتش اسرائیل با مجموعهای از ناکامیها در حین تمرین و مانور و آموزش روبه رو شده و در آنِ واحد شاهد انفجارهایی با علتهای نامعلوم در تعدادی از پایگاههاست.
برای تحلیل پدیده دزدی در ارتش اسرائیل باید به مهمترین حوادثی که به ویژه طی 3 سال گذشته صهیونیستها در این زمینه تجربه کردهاند پرداخت.
بیشتر بخوانید
سالهای اضطراب و نگرانی در ارتش اسرائیل:2020 تا 2022
روز یکشنبه 18 دسامبر 2022 وبسایت عبری زبان والا گزارشی از یک سرقت عجیب در منطقه النقب منتشر کرد. این خبر یک هفته بعد از آن اعلام شد که افرادی ناشناس به پایگاه «شبتا» در منطقه النقب حمله کرده و یک موتور سیکلت و یک خودروی گران قیمت را که پلیس رژیم صهیونیستی پیشتر آن را مصادره کرده بود، به سرقت بردند. در جریان تحقیقات مشخص شد که این افراد با بریدن حصار پایگاه وارد محوطه خودروها و موتورسیکلتها شده بودند.
توجه داشته باشیم که مسئولان ارتش اسرائیل بعد از گذشت یک هفته متوجه این اتفاق شدند.
پیش از آن در 29 نوامبر 2022 وبسایت عبری 0404 گزارش داد که افرادی به پایگاه نظامی حساس «تسیئیلیم» که محل آموزش نیروهای ارتش اسرائیل است نفوذ کرده و شمار زیادی از تجهیزات نظامی و تاکتیکی و حدود 25 لیتر بنزین را به سرقت بردهاند. این برای سومین بار است که در طول یک ماه تجهیزات نظامی این پایگاه به سرقت میرود.
در دوازدهم همین ماه ارتش رژیم صهیونیستی شاهد یک رسوایی دیگر بود؛ جایی که رسانههای عبری زبان گزارش دادند که ارتش، اداره پلیس و شاباک در حال تحقیق درباره سرقت 70 هزار گلوله و 70 نارنجک از پایگاه «صنوبر» در جولان اشغالی هستند.
شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی درباره این حادثه سرقت اعلام کرد که نکته بد ماجرا تنها در دزدی تسلیحات از پایگاه نبود؛ بلکه نکته مهم اینجاست که قبلا اطلاعاتی درباره تلاش برخی برای نفوذ به پایگاه صنوبر وجود داشت و میشد این عملیات را خنثی کرد اما مسئولان غفلت کردند. به عبارت دیگر هرچه جزئیات بیشتری درباره این ماجرا فاش میشود، بیشتر ثابت میگردد که اتفاقی که افتاد یک شکست بزرگ و شرمآور برای ارتش است.
علت امر آن است که پایگاه صنوبر در یک منطقه کاملا حفاظت شده قرار دارد و تحت نظارت دقیق ارتش است.
یک روز بعد از این حادثه یعنی سیزدهم نوامبر 2022 شبکه کان رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یکی از سربازان چندین بار به فرماندهان خود درباره وجود نشانههایی مبنی بر حمله به پایگاه هشدار داده بود اما آنها توجهی نکرده بودند.
به یک سال قبل از آن یعنی سال 2021 برمیگردیم؛ جایی که «اسحاق برک» افسر ذخیر ارتش صهیونیستی و مسئول سابق رسیدگی به شکایات سربازان، حوادث متعدد دزدی در این ارتش را برشمرد که به این شکل است:
در 2 اکتبر 2021 یک گروه به پایگاه نظامی «ناثان» در بئر السبع نفوذ کرده و توانست با استفاده از یک پهپاد برق پایگاه را غیر فعال کرده و آن را در تاریکی فرو ببرد. سپس اعضای این گروه شروع به جمع آوری اطلاعات کردند و موفق شدند به پایگاه حمله کرده و تجهیزات مهمی را به سرقت ببرند و فرار کنند. این درحالی است که هنوز ارتش نتوانسته هیچ مظنونی را در رابطه با این حادثه شناسایی کند.
- در 2 سپتامبر 2021 کوهنوردان در نزدیکی پایگاه «تسیئیلیم» یک جیپ متعلق به ارتش اسرائیل را پیدا کردند که حاوی یک دستگاه «واکی تاکی» ( واکی تاکی نوعی دستگاه رادیویی دو طرفه است که علاوه بر اینکه می تواند امواج را دریافت کند، خاصیت فرستندگی امواج را نیز دارا می باشد) بود.
بعدا مشخص شد که این خودرو به سرقت رفته و توسط قاچاقچیان مواد مخدر در منطقه مرزی با مصر استفاده میشود. این سومین جیپ ارتش اسرائیل است که تا آن زمان به سرقت رفته و به معنای افشای شبکه ارتباطی این ارتش در جنوب است.
- در 8 فوریه 2021 یک عامل نفوذی حوالی ساعت 4 صبح به پایگاه «کتسعوت» وابسته به پایگاه هوایی «نباطیم» در النقب حمله کرده و سپس با دور زدن موشکهای ضد تانک ارتش اسرائیل، از این پایگاه فرار کرد.
روز بعد مقامات نظامی به شکستهای امنیتی ارتش اسرائیل اشاره کردند از جمله اینکه نیروهای امنیتی نتوانستند هنگام ورود یک عامل خارجی به منطقه حساس پایگاه مذکور واکنشی از خود نشان دهند.
-در همین تاریخ پایگاه «سدیه تیمان» نیز مورد سرقت قرار گرفته و تعداد زیادی گلوله از این پایگاه دزدیده شد.
-در 3 فوریه 2021 پایگاه «تصرفین» به ویژه واحد انبار اضطراری آن مورد حمله قرار گرفته و تعداد زیادی سلاح و مهمات از آن به سرقت رفت.
-در 12 ژانویه همین سال یک جعبه مهمات حاوی 120 هزار گلوله از پایگاه «نیتسانیم» در منطقه النقب به سرقت رفت.
-در اول ژانویه همین سال سرقت بزرگی در پایگاه «تسیئیلیم» انجام شد که طی آن 93 هزار گلوله از نوع کالیبر 5.56 از انبار اصلی مرکز آموزش نیروی زمینی ارتش اسرائیل دزدیده شد. در این حادثه دزدی کامیونی با کمک چند سرباز ارتش اسرائیل وارد پایگاه شده و در عرض چند دقیقه صدها جعبه مهمات جنگی که ارزش آنها صدها هزار دلار تخمین زده میشد به سرقت رفت.
حدود یک ماه و نیم قبل از این گزارشِ اسحاق برک، نیروهای یکی از گردانهای «ناحال» که در دره اردن مشغول آموزش بودند برای مدت کوتاهی خوابشان برد و بعد از بیداری متوجه شدند که سلاحهایشان به سرقت رفته است.
اما درباره آمار سرقت از ارتش رژیم صهیونیستی در سال 2020 کافی است به یک مورد که توسط شبکه 13 تلویزیون این رژیم گزارش شده اشاره کنیم. در 15 دسامبر این سال بیش از 150 هزار گلوله از انبارهای اضطراری ارتش در پایگاه «عین هزیتیم» وابسته به تیپ ذخیره «الاسکندرونی» به سرقت رفت.
شاباک و پرونده دزدی از ارتش صهیونیستی
در نتیجه این وضعیت و ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی در مقابله با معضل سرقت، سرویس امنیت داخلی این رژیم (شاباک) تصمیم گرفت تا مستقیما به تحقیقات درباره این پرونده ورود کند. بعد از آن یک رقابت میان موسسات نظامی صهیونیستی در پروندههای سرقت از ارتش به وجود آمد. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از پلیس این رژیم در سپتامبر 2021 اعلام کرد که شاباک با باندهای جنایتکار همکاری میکند.
بر اساس این گزارش شاباک اجازه میدهد که سلاحهای مسروقه در اختیار باندهای جنایتکار قرار بگیرد و با این کار هیولایی را به وجود میآورد که دیگر نمیتوان آن را کنترل کرد. اقدامی که شاباک انجام میدهد درواقع اجرای توصیه کمیته هماهنگکننده سرویسهای امنیتی اسرائیل است که در سال 1952 ارائه شد مبنی برا اینکه «دادن سلاح به عناصر خاص یا اعضای یک فرقه به نفع ماست و منجر به بروز تنش میان گروههای مختلف عربی خواهد شد، بنابراین ما میتوانیم بر آنها مسلط شویم».
رسوایی صهیونیستها بعد از بزرگترین مانور نظامی ارتش اسرائیل
درحالی که گزارشهای متعددی از همدستی اسرائیلیها برای سرقت سلاح و مهمات از ارتش صهیونیستی منتشر شده اما این ارتش صرفا بر متهمان فلسطینی تمرکز کرده است. البته در بسیاری از موارد اتهاماتی که صهیونیستها علیه فلسطینیان در ماجرای سرقت از پایگاههای ارتش اسرائیل مطرح میکنند فاقد سندیت و دلیل موجه است.
کارشناسان معتقدند که متهم کردن مستمر فلسطینیان در عملیاتهای سرقت از ارتش رژیم صهیونیستی در راستای سرپوش گذاشتن بر ناهنجاریهای داخل این ارتش و شرایط نامساعد آن است که موجب میگردد نظامیان اقدام به سرقت مهمات یا همکاری با سارقان کنند.
قابل توجه است که سرقتهای بزرگ و خطرناک از ارتش رژیم صهیونیستی بعد از بزرگترین مانور نظامی این ارتش موسوم به «ارابههای آتش» است که در مه 2022 انجام شد. این عملیات که به دلیل نبرد شمشیر قدس در مه 2021 یک سال به تعویق افتاد در چارچوب تلاشهای ارتش رژیم اشغالگر برای بازیابی اعتبار از دست رفته خود بود.
اما محافل نظامی و کارشناسان صهیونیست معتقدند که غفلت و سهلانگاری بهانه خوبی برای توجیه این رسواییهای پی در پی نیست بلکه زمان آن رسیده که به وجود یک نقص بزرگ ساختاری در ارتش اسرائیل اعتراف کنیم. به ویژه اینکه در بسیاری از موارد اهداف امنیتی و حتی اقتصادی پشت این حوادث سرقت قرار دارد و به بیانی سادهتر برخی فرماندهان و افسران از این سرقتها برای اهداف شخصی خود سوء استفاده میکنند.
نتیجه گیری
روشن است که حتی کوچکترین سلاحهای ارتش رژیم صهیونیستی نیز با شماره سریال مشخص شده است و سرویسهای امنیتی میتوانند به راحتی آنها را ردیابی کنند اما با این وجود در دستگیری سارقان و پس گرفتن مهمات ربوده شده بسیار ضعیف عمل میکنند.
تکرار سرقتها از پایگاههای ارتش رژیم صهیونیستی بیانگر وضعیت هرج و مرج ایجاد شده توسط شاباک و سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی است.
همه این ناکامیها و کوتاهیها در شرایطی است که ارتش رژیم اشغالگر پایگاههای خود را بر این مبنا تاسیس کرده که هیچ عامل داخلی یا خارجی نتواند به آنها آسیب بزند اما میبینیم که نفوذ به این پایگاهها به هر روشی و سرقت تجهیزات مهم از آنها تبدیل به یک پدیده رایج شده است.
از طرف دیگر اطلاعات میدانی نشان میدهد ارتش رژیم صهیونیستی بیشتر مواضع و پادگانهای نظامی خود را در منطقه شمالی فلسطین اشغالی که حساس ترین منطقه برای این رژیم محسوب میگردد قرار داده است. این مراکز فاصله بسیار کمی با مواضع غیرنظامی دارند.
استراتژی عجیب ارتش رژیم اشغالگر در قبال این مواضع مهم، تخلیه آنها از سلاح و مهمات به منظور جلوگیری از به سرقت رفتن این تجهیزات است که انتقاد تند کارشناسان نظامی را برانگیخته و معتقدند تخلیه پایگاههای نظامی از سلاح آن هم در منطقه حساسی که هر لحظه امکان آغاز جنگ در آن وجود دارد، یک اشتباه راهبردی است.
نظر بدهید